Opbrengsten interview Phillipa Dijkman
Innovatiestrategie Blended Learning
Phillipa geeft aan dat bepaalde vragen tijdens trainingen niet altijd te volgen zijn. De niveau verschillen tussen collega’s zijn groot. Werken in niveaugroepen, wat ze zelf ook met studenten doet, zou een mogelijke oplossing kunnen zijn. Iemand die mee kijkt, dat helpt. Bijvoorbeeld de I-Coach. Leren door te doen is voor Phillipa belangrijk. Geen ingewikkelde dingen, maar eerst de basis.
Didactische inzichten
Phillipa geeft aan dat ze een echte mensen mens is en dat het maken van een gelikte powerpoint niet haar ding is. DIt was lastig tijdens de corona crisis. Alle niveaus waren door elkaar. Teams was nieuw en studenten begrepen het niet. Phillipa voelde zich kwetsbaar.
Tijdens de lockdown merkte Phillipa dat het werken in (kleine) niveaugroepjes erg fijn werkte. Veel effectiever dan die volle klassen. Daarnaast was Lesson Up (digitale applicatie) een fijne tool, want alles wat je wilt zit erin. Een mix van mentimeter tot padlet. Phillipa was altijd optijd aanwezig, zodat ze een kletspraatje kon maken. Nakijkwerk was enorm lastig. Studenten leveren het in via een knop, zonder dat je het wist waar het was. Het moment is er af. Voor studenten was dit hét feedbackmoment.
In een ideale situatie is het een combinatie van online en offline. Studenten leren hier heel veel van.
Studenten
Studenten hebben slechte technische middelen . Gezinnen zitten er vaak om heen. Dit geeft meer zicht op de thuissituatie, dat is positief. Studenten hebben meer overzicht nodig van wat ze doen. Dit ontbreekt. Het kan zijn dat studenten te veel aan het handje worden meegenomen.