Online plannen met je team of klas via de app Planner

Planner is één van de apps die beschikbaar is in je Office 365 omgeving. Planner is een tool waarbij je binnen een project, team, klas kunt gaan plannen. Binnen Planner kan je aan meerdere personen taken toewijzen, categorieën aanbrengen op je planbord, een nieuw plan maken en de voortgang van de taken bewaken. Binnen elk plan werk je met buckets (categorieën), de verschillende taken kan je binnen de buckets onderverdelen. Binnen de Planner heb je de optie om ook alleen je eigen taken binnen al je projecten te bekijken. Zo houdt je gemakkelijk overzicht over je eigen taken. Planner is een ideale app om bijvoorbeeld digitaal te scrummen met je studenten of collega’s.

Office 365 Planner heeft verschillende functies die je kan helpen bij het organiseren van je werk of die van de student. Hieronder leg ik ze uit:

  • Op elke mobile device beschikbaar. Waar je ook bent, in een vergadering of aan het wandelen. Op elk moment kan je iets toevoegen aan je planning.
  • Overzicht. Planner kan je invullen zoals jij dat wilt. Wil je een belangrijke Excel sheet toevoegen aan een project, dat kan dat. Het gemakkelijk hieraan is dat je vanuit Planner je gehele werk kan organiseren. Daarnaast is het mogelijk om in de applicatie een grafiek weer te geven welke collega wat doet. Je hebt in oogopslag alle taken van de teamleden op een rijtje.
  • Werken met studenten of collega´s. In Planner kan je zoveel mensen toevoegen als je wil. Heel handig om te gebruiken met studenten in een project. Studenten leren via Planner het overzicht te houden over hun werk. Daarnaast kan je met collega´s in Planner mooie projecten uitzetten of de kwaliteit van de opleiding verbeteren.

Je kunt de planner dus zo gebruiken als je zelf wil. Wat ik handig vind, is om de volgende indeling toe te passen: je start is met de kolom ¨Defenition of Done¨. Hier geef je de doelen van je project weer, wanneer is je project af? Door deze doelen goed te formuleren, creëer je een duidelijke focus voor je planner. Daarna maak je de kolommen: to do, busy & done. Hier geef je de taken weer, die bijdragen aan het behalen van je doelen. Wil je meer weten over het inzetten van Planner binnen het onderwijs? Lees dan één van mijn blogs over Planner: in deze blog leg ik je uit hoe je Planner productief kan inzetten als docent.